onsdag 20 mars 2013

Välkomna till vernissage, 23 mars, kl. 13:00 -15:00
- MARI KRETZ -
 

 
OM:
Mari Kretz - bor och är verksam i Stockholm
 
Utbildning:
2008-2009
EAM Kompositionsutbildning vid EMS Studios, Elektroakustisk Musik i Sverige
1997-1998
Ny konst & fria media, Valand Konsthögskola, Göteborg Universitet
1992-1997
MFA vid Umeå Konsthögskola, Umeå Universitet


Mari Kretz visar två serier av collage samt en ljudinstallation på Härnösand konsthall. Collagen är oftast gjorda i en serie kring ett tema. På Härnösand Konsthall visas collage ur serien ”De red till Döden eller Förlusten” samt ”Björnarna och den Kataleptiska Stelheten”.
 
Collagen visar händelser ur drömmar som på ett intuitivt plan byggs upp till berättelser. Det är en drömlik bildvärld där tamdjur och vilda djur möter och krockar med människans förvirrade natur gestaltat i en poetisk ton.  
 
I ljudverket ”Synoden” hör vi kyrkklockors slag som är utsträckt i tid samt spelas upp baklänges och där varje slag går långsammare och långsammare. Titeln syftar på den grupp av präster som organiserat sig i Svenska kyrkans Fria Synod och som starkt motsatt sig kvinnliga präster och vigsel av homosexuella.
 
Mari Kretz arbetar med akustisk och visuell konst. Hon tog sin MFA examen vid Umeå Konsthögskola 1997. Mari har varit initiativtagare och konstnärlig ledare för ett flertal konstprojekt och hon är aktiv vid EMS (Institute for Electroacoustic Music in Sweden) och medlem i Fylkingen och SEAMS.
 
Utställningen pågår 23 mars - 20 april 2013. Öppet måndag till lördag 11:00 - 16:00
 
Klicka för att komma till konstnärens egen hemsida