tisdag 26 november 2013


Vernissage 30 november kl 13:00Ulla Forsell 

Glaskonstnär, designer, född 1944. Hon bor och arbetar i Stockholm. Hon är utbildad vid Glasskolan Orrefors 1971–1973, Konstfack, glas och keramik i Stockholm 1966–1971 och hon har studerat i Holland vid Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam 1972. Hon startade egen studioglashytta på Söder i Stockholm 1974. Där hon blåser sitt konstglas. Hon skapar både bruksglas och unikt konstglas på teman, som Hängande trädgårdar, Boxar, Hus, Bambuskogar, Burkar med knappar, Himlastegar och Rosenbambu. Hennes glas är färgstarkt och spirituellt, ofta kryddat med humor och fantasi.
 
 
Ulla Forsell hör till det svenska studioglasets pionjärer. Sedan 1974 har hon blåst glas i egen hytta på Söder i Stockholm. Där har hon skapat både bruksglas och unikt konstglas på teman som Hängande trädgårdar, Boxar, Hus, Bambuskogar, Burkar med knappar, Himlastegar och Rosenbambu. Hennes glas är färgstarkt och spirituellt, ofta kryddat med humor och fantasi.//

//Sedan sekelskiftet utforskar hon också glasets undanglidande skimmer och speglingar. Hon fascineras av det som synes ske på den skimrande ytan och det som glimtar till djupt där inne, såsom i en spegel. På senare år har hon arbetat med hela spegelväggar, som skimrar likt siden i färg och reflekterar ljuset på ett magiskt vis. Dessa handblåsta spegelglas är tänkta för offentlig miljö.
Märta Holkers 2003