måndag 3 oktober 2011

Möte med Moa Romanov Strinnholm


Nu pågår förberedelserna för fullt inför Moa Romanov Strinnholms utställning i Galleriet, Härnösands Konsthall, med vernissage på fredag den 7/10 klockan 19. Moa är 19 år och självlärd. Trots att hon endast målat i cirka 3,5 år har hon en begåvning och en disciplin som långt överskrider hennes unga år. Hennes symbolladdade, detaljrika måleri har influenser från såväl italiensk renässans som medeltida ikonmåleri men stilen är odiskutabelt hennes egen.


- I min utställning kommer man att se en blandning mellan barnslighet och allvar. Jag har laborerat med en mängd tekniker, bland annat sprayfärg, och kombinerar det renässansinspirerade fotografiska måleriet med en stor dos fantasi. Min konst speglar vad jag tycker är vackert i världen och innehåller mycket symbolik, mystik och svensk mytologi i kombination med vardagen. Jag tycker mycket om gamla, gömda saker – eller kanske gamla, glömda. 


Härnösands Konstförening prövar ett annorlunda grepp och lägger vernissage på fredag kväll klockan 19 i stället för, som traditionellt, en lördagseftermiddag. Konstföreningens ordförande, Birgitta Larsson, inbjuder till vernissaget med orden:

- Möt hennes bilder live... och upplev bildens kraft att uttrycka tillvarons hemligheter.Hjärtligt välkomna på vernissage!
___________________________________________________________
Moa Romanov Strinnholm
Härnösands Konsthall, Galleriet 7 oktober - 5 november 2011
Vernissage fredag den 7 oktober kl 19

Öppettider övriga dagar: tis – fre 11 – 15, lör 12 – 15, fri entré
___________________________________________________________


- Maria-Thérèse Andersson